begeleid-wonen
Omdat thuiszitten niet in onze filosofie past, werken alle bewoners bij Tuin of doen zij mee aan de dagbesteding.

Begeleid wonen

Deze begeleiding wordt meestal aan huis gegeven. De persoonlijk begeleider komt een paar keer per week langs bij onze cliënten, afhankelijk van wat zij nodig hebben. De begeleider helpt ook met allerlei praktische zaken, zoals het doornemen van de post en het meegaan naar instanties wanneer cliënten daar behoefte aan hebben.

Zelfstandig wonen

Onze cliënten kunnen gebruik maken van 13 huurappartementen van woningbouwvereniging Vidomes (Rijswijk) en Steadion (Den Haag). Wij hebben woningen met twee, drie of vier kamers in ons bestand. De mensen die van deze woningen gebruik maken, krijgen daar ambulante begeleiding. Ook komen zij minimaal twee keer per week ’s avonds bij ons in de woonkeuken eten en maken zij gebruik van de dagbesteding of werken zij in de tuindienst.

Samenwonen

Voor maximaal vier bewoners beschikken wij over een woning waar intensieve begeleiding wordt geboden tot 22.00 uur ’s avonds. ’s Nachts en in het weekend kan altijd één van onze medewerkers gebeld worden wanneer dat nodig is.
Wij kiezen zorgvuldig de samenstelling van deze groep, zodat iedereen zich thuis kan voelen. De woning ligt direct om de hoek van onze woonkeuken.
Omdat thuiszitten niet in onze filosofie past, werken bewoners in de tuindienst, doen mee aan de dagbesteding of maken gebruik van andere vormen van werk of dagbesteding.